Uhapšene četiri osobe zbog malverzacija sa upisom u katastar nepokretnosti

Uhapšene četiri osobe zbog malverzacija sa upisom u katastar nepokretnosti

31/08/2021 Off By BERB

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili četiri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršile krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca.

U saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeni su S. S. (1990), S. S. (1965), H. I. (1981) i R. M. (1979), koji su osumnjičeni da su od 2019. do 2021. godine, u nameri da protivpravno prisvoje tri katastarske parcele na teritoriji opštine Voždovac, predali falsifikovane isprave prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti.

Osumnjičeni su koristili falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti – prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu, gde se kao potpisnici – prodavci navode preminula lica. Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulim licima nisu zavedeni.

Ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili iznosi približno 40 miliona dinara, navodi se u saopštenju i dodaje da im je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.