Vučić sa Paraolimpijskim timom Srbije

Vučić sa Paraolimpijskim timom Srbije

23/08/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste i članove Paraolimpijskog tima Srbije i svečano im uručio državnu zastavu, koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

 

 

 

“Vi ste već danas naši heroji. Bez obzira na plasman i medalje koje ćete sigurno doneti za našu zemlju. Vaši sportski maniri mogu da posluže kao svetli primer kakav smo viteški narod i kakvu divnu zemlju Srbiju predstavljate”, rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija navija da se paraolimpijci iz Tokija vrate sa što više medalja. On je naveo da na Paraolimpijske igre u Japan putuje 20 sportista, koji će se takmičiti u sedam sportova.

 

Predsednik Vučić je podsetio da je država od 2012. godine povećavala nagrade za uspehe paraolimpijaca, te da je nagrada bila 24 miliona dinara, a danas je 90 miliona dinara, čime je izjednačena sa nagradama olimpijaca.
“To nije pitanje pažnje, već je pitanje da razumemo svet u kojem živimo, sve većeg ugleda zemlje koju donose paraolimpijske medalje. Hvala vam svima što ste do sada štitili interese Srbije i branili boje naše zemlje. Ponosni smo na vas! Hvala na svom trudu, radu i na ogromnoj energiji. Uveren sam da ćemo se po povratku sa Paraolimpijskih igara zajednički radovati”, istakao je predsednik Vučić i dodao da Paraolimpijada privlači sve više pažnje u celom svetu, posebno razvijenom delu sveta.
“Ovo je za nas vanredna prilika za najbolje prezentovanje Srbije, donošenje mnogo poena za našu zemlju. Želim da verujem da će građani to da razumeju. Radovaćemo se vašim uspesima, zbog nas, jednako kao i zbog vas, jer su Paraolimpijske igre prilika da pokažemo koliko smo napredovali i radili. Na Olimpijskim igrama se stvaraju heroji, a na Paraolimpijske igre dolaze već stvoreni heroji”, poručio je predsednik Vučić citirajući Džozefa Aldena Rejmana, koji je  kao tek svršeni student dobio privilegiju da stažira kod reditelja Federika Felinija, ali je, nedugo po bajkovitom početku velike karijere, doživeo tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je ostao trajno delimično paralizovan.
Predsednik Vučić je zastavu Republike Srbije predao svetskom rekorderu i dvostrukom paraolimpijskom šampionu u bacanju čunja Željku Dimitrijeviću, rekavši da to čini od srca.