Novi džez festival u Cetinjskoj

Novi džez festival u Cetinjskoj

23/08/2021 Off By BERB

Klub “Bluz i Pivo” u Cetinjskoj ulici je već godinama oaza bluz muzike, a od 25. do 27. avgusta će postati stecište ljubitelja džeza, jer će po prvi put biti održan festival Bluz i Pivo Jazz Fest.

 

 

 

Svake večeri će biti održano po tri koncerta, a najbolji domaći džez muzičari će izvoditi autorsku muziku. U klubu “Bluz i Pivo” već dve godine se održavaju izuzetno posećeni jazz-jam sešni, pa je ideja za džez festival nastala kao logičan korak dalje.

 

“Domaća džez scena je nepravedno zapostavljena i izuzeta sa mnogih domaćih džez festivala, zato nam je potreban novi festival koji će negovati upravo domaće autore. Cilj festivala Bluz i Pivo Jazz Fest je da okupi najeminentnije domaće autorske džez sastave i stvaraoce i da njihov rad prezentuje široj javnosti. Potrebu za promocijom domaće džez muzike prepoznao je i SOKOJ i podržao ovaj festival.” izjavio je Dragan Ćalina, jedan od organizatora.

 

Festival će 25. avgusta otvoriti Dragan Milovanović sekstet koji će koncertno izvoditi autorske numere posvećene umetnicima XX veka, potom će nastupiti trio pijaniste Veljka Vujčića, a prvo veče će zatvoriti kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića.

Četvrtak 26. avgust je rezervisan za najcenjenije muzičare mlade generacije i tada će nastupiti Gorica Šutić sa svojim bendom The Grooveheadz, sastav Schime koji predvode saksofonista Luka Ignjatović i bubnjar Predrag Peđa Milutinović, kao i kvartet Ivana Radivojevića, najetabliranijeg mladog džez trubača u Srbiji.

 

Poslednje veče festivala publiku očekuje poseban užitak koji će prirediti Luka Malko Trio, kvartet pijaniste Dragana Ćaline koji je objavio inventivan debitantski album “Circle”, a festival će zatvoriti džez kantautorka Ivana Vukmirović sa svojim sastavom Manivi.

 

Svako veče koncerti počinju u 18 časova, a karte se mogu kupiti u klubu “Bluz i Pivo”, Cetinjska 15, po ceni od 800 dinara po večeri. Takođe u prodaji će biti jedinstvena ulaznica za sve tri večeri festivala po ceni od 2.000 dinara.