Отворено 67. падобранско првенство Србије

Отворено 67. падобранско првенство Србије

21/08/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин отворио је данас 67. Отворено падобранско првенство Србије и поручио да падобранство није спорт у коме се борите са другима, већ првенствено са собом и да, за разлику од других спортиста падобранци побеђују страх, што их чини јакима да победе свакога и спремним да свима помогну.

 

 

„Ви сте људи који успеју да савладају исконски страх, само су два са којима се човек рађа, остало се стиче. Срах од звука и губитка чврстог тла. Ко победи та два страха он је победио и може да победи све“, истакао је министар Вулин на аеродрому Ечка, код Зрењанина где се првенство одржава.

Министар је падобранцима поручио да му је част да буде са  њима и да је поносан што једним малим делом може да каже да је падобранац.

„Велика је част бити данас овде и видети шта све Србија има да покаже и чиме све може да се поноси. Србија има чиме да нас обрадује, а ја сам вам захвалан што је чините лепшом, вредном живота у њој и вредном понављања“, рекао је министар Вулин који је такође извео падобрански скок на висини од 4000 метара.

 

 

Министар је посебно поздравио ученике такмичења из Републике Српске и Црне Горе истакавши да су и овакве манифестације прилика да покажемо да не постоји ништа што може стати између нас.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је задовољство чињеницом да је град Зрењанин део овог такмичења и манифестације, јер су падобранци људи који померају границе на специфичан начин.

Салапура се захвалио министру Вулину на све што чини за Србију, али и за афирмацију овог спорта.

Председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић нагласио је да без падобранства нема правог ваздухопловног спорта.

 

 

Булатовић је нагласио да би опстанак овог спорта био много тежи без помоћи и подршке министра Вулина.

„Мало је речи којима бих се могао захвалити Александру Вулину за све што је урадио за ваздухопловне спортове“, рекао је Булатовић.