Селаковић у посети српским мировњацима у Либану

Селаковић у посети српским мировњацима у Либану

18/08/2021 Off By BERB

Фото: mfa.gov.rs

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посетио је данас српске војнике који су у Либану ангажовани у оквиру мировне мисије UNIFIL, и при том се сусрео са њеним шефом, италијанским генералом Стефаном дел Колом, као и са командантом Сектора Исток, у оквиру којег су и српски војници, шпанским генералом Хавијером Муром Лалагуном.

 

 

Министар Селаковић провео је неко време у разговору са нашим плавим шлемовима и њиховим командантом потпуковником Хајрудином Шаботићем, истакавши да народ Либана са захвалношћу гледа на присуство српских мировњака на југу те земље.

Припадници Војске Србије ангажовани у Либану у оквиру мисије UN, како је рекао, веома доприносе међународном угледу Србије, и јесу на понос својој земљи.

 

 

Министар је позвао српске војнике да наставе да на најбољи начин представљају своју земљу, часно обављајући војнички позив.

Министар Селаковић се у разговору са највишим официрима UNIFIL- а детаљно информисао о безбедносним изазовима на југу Либана, и указао да је Србија спремна да помогне Либану у суочавању са тренутним изазовима, не само ангажовањем мировњака, већ и донацијама хране, вакцина и саветима за превазилажење тешке економске ситуације.

 

 

Шеф српске дипломатије допутовао је јуче у дводневну посету Либану и уручио први контингент од укупно 40.000 антиковид вакцина које је Србија донирала, и најавио скору помоћ у храни за социјално најугроженије либанске грађане.