Sutra počinje polaganje završnog ispita u avgustovskom roku

Sutra počinje polaganje završnog ispita u avgustovskom roku

17/08/2021 Off By BERB

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo da se za učenike osmog razreda koji nisu pristupili polaganju završnog ispita u junu mesecu, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2020/2021. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2021/2022. godinu, završni ispit realizuje 18, 19, 20. avgusta.

Završni ispit u avgustovskom roku polažu samo oni učenici osmog razredakoji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku.

Test iz srpskog/maternjeg jezika učenici polažu u sredu, 18. avgusta, test iz matematike u četvrtak, 19. avgusta, a kombinovani test biće održan u petak, 20. avgusta.

Završni ispit u ovom roku polagaće i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih u četvrtak, 19. avgusta.

Učenici koji obave završni ispit, polaganjem sva tri testa, stiču osnovno obrazovanje i vaspitanje, odnosno završavaju osnovnu školu.

Rezultati ovog ispita biće poznati u ponedeljak, 23. avgusta.

U utorak, 24. avgusta i sredu, 25. avgusta preuzimaju se odluke o upisu posle obavljenog završnog ispita (u okružnim komisijama), gde će se rasporediti na 11.267 slobodnih mesta.

U petak, 27. avgusta i subotu, 28. avgusta biće izvršen upis učenika u srednje škole – treći upisni krug, neposredno u školi, navodi se u saopštenju.