Stefanović obišao Vojnotehnički institut

Stefanović obišao Vojnotehnički institut

15/08/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je Vojnotehnički institut, gde je prisustvovao prikazu aktuelnih projekata iz razvoja borbeno-oklopnih sistema, na kojima se trenutno radi. On se zahvalio zaposlenima na ogromnom radu kojim doprinose da naša vojska bude što efikasnija.  

 

 

– Uvek je zadovoljstvo videti koliko napreduju naša vojna industrija i Vojnotehnički institut i koliko naši inženjeri i stručnjaci sa Instituta svojim radom na razvoju oruđa, koja su proizvod domaće pameti, a koja se usvajaju u naoružanje naše vojske doprinose da ona bude što efikasnija. Imao sam priliku da vidim sve ono što je već u prototipskoj ili nultoj seriji, ono što će uskoro biti deo serijske proizvodnje i ući u naoružanje naše vojske, a razgovarali smo i o nekim novim projektima –  rekao je ministar Stefanović.

Pomoćnik direktora VTI pukovnik dr Miodrag Lisov sa saradnicima upoznao je ministra sa trenutnim radom Instituta na razvoju većeg broja oklopnih borbenih vozila, modernizaciji samohodnih artiljerijskih oruđa, modernizaciji tenka i razvoju modernizovanog protivavionskog hibridnog sistema PASARS.
Ministar je, ovom prilikom, razgovarao i sa mladim inženjerima, koji su sredinom aprila dobili posao u VTI, a čiji je prijem značajno ojačao kapacitete Instituta.

– Zaista sam ponosan što naš Vojnotehnički institut danas živi nekim drugačijim životom, što zapošljava nove inženjere, mlade ljude, i što razmišlja i o toj vrsti svoje budućnosti. Oni danas rade zajedno sa starijim kolegama i na razvoju kupola, topova, elektronike, oklopnih tela i svemu onome što je sastavni deo sredstava koja su danas prikazana – rekao je Stefanović.

On je istakao da je ponosan na sve zaposlene u VTI i zahvalio im se na ogromnom radu i požrtvovanju.

– Za njih nema predaha, za njih nema leta, ni visokih temperatura, oni rade svoj posao vredno i predano. Drago mi je da danas imamo i novu energiju, što garantuje da naša vojska i te kako ima ozbiljnu budućnost u smislu modernog naoružanja i da će svakako biti vodeća u ovom regionu – rekao je Stefanović.