У наредне две до три године дупло више ауто-путева

У наредне две до три године дупло више ауто-путева

15/08/2021 Off By BERB

Фото: МГСИ/Ђорђе Крстић

 

Уверен сам да ћемо до октобра 2022. године стићи да завршимо деоницу пута од Новог Београда до Сурчина, а у наредне две до три године број аутопутева и брзих саобраћајница у Србији ће се удвостручити, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током данашњег обиласка радова на деoници пута Нови Београд – Сурчин, нове градске магистрале која ће повезати Београд са ауто-путем “Милош Велики”.

 

 

“Волео бих да грађани буду свесни да овде радници раде и недељом усред августа, када је напољу преко 35 степени. Сваку недељу ови људи овде раде и то не само овде, раде и на Моравском коридору и на деоници пута Прељина – Пожега, брзој саобраћајници Рума – Шабац – Лозница, ауто-путу Кузмин – Сремска Рача, деоници пута Нови Пазар – Тутин, као и на реконструкцији свих осталих путева. Ми морамо да изградимо и да поставимо ову инфраструктуру на начин како то имају модерне земље у Европи.“, истакао је Момировић.

 

Министар Момировић замолио је грађане за стрпљење и истакао да ће сви инфраструктурни пројекти бити завршени на време. Деоница пута од Новог Београда до Сурчина је мало краћа од 8 километара, али је јако захтевна и на њој има пуно експропријација. Министар Момировић подвукао је да је задовољан како радови одмичу и искористио је прилику да се захвали свим радницима на градилиштима широм Србије који предано раде у три смене, чак и у околностима када је спољна температура врло висока.

 

 

Деоница пута Нови Београд – Сурчин, као део ауто-пута Е-763 „Милош Велики“, дужине је 7,9 километара. Извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company“.