SUTRA I PREKOSUTRA DVODNEVNA KONFERENCIJA “MODELI BORBE – PROSTORI (NE)MOGUĆNOSTI”

SUTRA I PREKOSUTRA DVODNEVNA KONFERENCIJA “MODELI BORBE – PROSTORI (NE)MOGUĆNOSTI”

14/05/2015 Off By
Modeli borbe - prostori (ne)mogućnosti
KONFERENCIJA JE NAMENJENA PRE SVEGA AKTERIMA PRETHODNIH I BUDUĆIH BORBI ZA AUTONOMNE PROSTORE KULTURNE PRODUKCIJE I DRUŠTVENE PROMENE
Radomir Lazović

ASOCIJACIJA Nezavisna kulturna scena Srbije i kolektiv Ministarstvo prostora organizuje dvodnevnu konferenciju “Modeli borbe – prostori (ne)mogućnosti” koja će se održati 15. i 16. maja 2015. godine u “Magacinu” u Kraljevića Marka 4, u Beogradu.
Konferencija je namenjena pre svega akterima prethodnih i budućih borbi za autonomne prostore kulturne produkcije i društvene promene.
Prvog dana konferencije, u petak 15. maja, od 19 časova, biće predstavljena „Analiza pravnog okvira ustupanja prostora u javnom vlasništvu organizacijama civilnog društva i preporuke za unapređenje“ u izdanju Ministarstva prostora i web sajt Spacebook, online baza podataka namenjena mapiranju prostornih potencijala Srbije.
Drugi dan konferencije podeljen je u tri radna panela koji će se baviti ekonomskim modelima održivosti prostora za savremenu umetnost i kulturu, pravno-proceduralnim poteškoćama pri pronalaženju, dobijanju, održavanju i osvajanju prostora, kao i mogućim programskim pravcima saradnje između učesnika u više gradova u Srbiji.
Potvrđeno je učešće velikog broja organizacija, kolektiva i inicijativa iz cele Srbije, a detaljnu agendu pogledajte u attachmentu. <


DOGAĐAJI