Грчка неће  мењати став по питању Косова

Грчка неће мењати став по питању Косова

10/08/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас у Атини са председником Владе Републике Грчке Киријакосом Мицотакисом, који му је још једном потврдио да се позиција Грчке по питању непризнавања такозване лажне државе Косово неће мењати.

 

 

„Посебно сам захвалан председнику Владе Мицотакису на томе што ми је још једном потврдио да се његова позиција и позиција грчке Владе по питању признавања такозване лажне државе Косово неће мењати. Грчка неће признати Косово, Грчка ће остати на позицијама међународног права и чврсте подршке Републици Србији. Захвалан сам председнику Мицотакису на таквом ставу и захвалан што ће се политика Грчке наставити у правцу најбољих могућих односа са Србијом“, рекао је министар Вулин после састанка.

Министар Вулин, који је од 2017. и председник српског дела Мешовитог комитета са Републиком Грчком, истакао је да помоћ коју је председник Републике Србије Александар Вучић у име српског народа упутио братском грчком народу и Грчкој наилази на велику и искрену захвалност.

„Помоћ Србије се овде цени, препознаје и председник Владе Мицотакис је још једном у име грчког народа и грчке Владе изразио своју велику захвалност, али је и рекао да се од Срба помоћ увек очекује, јер је очекујете од оних са којима сте најближи и са којима делите, не само религију и географски простор, већ и исте вредности“, навео је српски министар полиције.

Истакао је да му је било велико задовољство што је у име председника Вучића и српског народа могао да пренесе изразе солидарности и  покаже колико смо спремни и способни да помогнемо свима којима је помоћ потребна.

Министар је рекао да је председник грчке Владе Мицотакис изразио жељу да посети Србију и додао да се нада да ће се то догодити на зиму и да Србија воли да дочекује своје пријатеље.

 

 

Грчки премијер Мицотакис најтоплије се захвалио српском народу и председнику Републике Србије Александру Вучићу на подршци коју је наша земља пружила грчком народу у борби са ватреном стихијом.

По наређењу председника Републике Србије Александра Вучића, помоћ колегама и грчком народу у гашењу пожара пружа 37 припадника Сектора за ванредне ситуације са 14 возила и 14 припадника Хеликоптерске јединице са три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“, као и медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду са три лекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.