Састанак са амбасадором Руске Федерације

Састанак са амбасадором Руске Федерације

09/08/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије, predsednik.rs

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о темама од обостраног интереса.

 

 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко констатовали су да су Србија и Русија и у протеклом периоду, упркос тешкоћама које је донео корона вирус, потврдиле висок степен билатералне сарадње. Зато су изразили очекивање да у наредном периоду дође до повећања робне размене, да буду завршени текући и покренути нови заједнички енергетски и инфраструктурни пројекти, као и да се и даље јача сарадња у области технолошког развоја и иновација.
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су изразили задовољство што ће ускоро бити положени последњи делови пруге од Београда до Новог Сада, јер тај пројекат доноси значајне промене у функционисању железничког саобраћаја у нашој земљи.
Двојица саговорника су разговарали о ситуацији у региону, посебно у вези са последњим забрињавајућим догађајима у Босни и Херцеговини. Констатована је потреба да буду обезбеђени мир и стабилност.
Амбасадор Боцан-Харченко је овом приликом још једном изразио саучешће поводом смрти амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског, истичући његове заслуге за развој српско-руских односа.