Црвени крст Београд шаље другу групу деце на опоравак

Црвени крст Београд шаље другу групу деце на опоравак

02/08/2021 Off By BERB

У складу са повољном епидемиолошком ситуацијом Црвени крст Београд ће у уторак  03.08.2021.године испратити другу групу деце на опоравак у одмаралиште Црвеног крста Александровац на Митровом пољу.

 

 

 

Ове године 33 малишана који су предложени по критеријуму социјалне угрожености, ученици су Основне школе „Милоје Павловић“ као и Школе  за основно и средње образовање „Свети Сава“ из Умке.

Уз велику подршку Београђана, са платоа школе „Свети Сава“ у 9 часова кренуће аутобус са нашим младим суграђанима који похађају горе поменуте школе, а које су специјализоване за образовање деце са различитим сметњама у развоју.

У пратњи ових ученика биће 10 наставника и сарадника из школа, као и 2 волонтера Црвеног крста Чукарица који ће ученицима употпунити одмор организацијом радионица. Унапред се радујемо дружењу и надамо се да ће им ово лето остати у најлепшем сећању као и генерацијама деце која су била упућивана на одмор и опоравак. Цео опоравак реализоваће се уз поштовање прописаних епидемиолошких мера које су биле примењиване и приликом опоравка прве групе која је ове године упућена на опоравак.

Црвени крст Београд наставља са прикупљањем средстава за овај традиционално важан програм Црвеног крста,  па су наши суграђани већ са јулским рачуном добили уплатницу којом ће се у току 2021. године прикупити нова средстава, а самим тим и неки нови малишани подсетити да су Београђани људи великог срца.