Из опортунитета за социјалну заштиту 80 милиона динара

Из опортунитета за социјалну заштиту 80 милиона динара

02/08/2021 Off By BERB

За област социјалне заштите ове године из средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета, издвојено је близу 80 милиона динара, а представницима институција социјалне заштите, данас су додељени уговори.

 

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић захвалила је Министарству правде што је препознало значај унапређења ове области и истакла да ће реализација ових пројеката значајно унапредити систем социјалне заштите и побољшати услове живота и рада корисника и запослених.

 

„Свако улагање у систем социјалне заштите је од великог значаја. Ове године опредељено је дупло више средстава него што је било издвојено прошлогодишњим конкурсом и хвала на томе. Средства ће бити опредељена за набавку санитета и специјализованих возила за особе са инвалидитетом,  реновирање просторија,  замену фасаде и столарије, као и набавку медицинске опреме“, навела је министарка.

 

Кисић Тепавчевић је рекла да се у систему социјалне заштите налазе корисници којима је помоћ најпотребнија и истакла да сви морају да удруже снаге и активности и средства усмере на побољшање услова њиховог живота.

 

Средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења додељује комисија Министарства правде, а министарка правде Маја Поповић  је овом приликом истакла да је на свим досадашњим конкурсима финансирано 600 пројеката од јавног интереса и да је испуњена сврха уложеног новца.