Стефановић: Нисам имао везе с Беливуком, нити користио Скаj апликацију

Стефановић: Нисам имао везе с Беливуком, нити користио Скаj апликацију

31/07/2021 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

„Никада нисам имао било какву везу са кланом Вељка Беливука, нити са било којим другим криминалним кланом.

Поводом најновије лажи да сам имао и користио телефон са Скај апликацијом, што тврди „Српски телеграф“, морам да кажем да се ради о монструозној измишљотини, чији је очигледни циљ да ме посредно повеже са неком криминалном групом. Никада нисам имао такав телефон, нити остваривaо комуникацију путем Скај апликације са било ким.

Водио сам снажну кампању против организованог криминала и посебно истицао злоупотребу криптованих веза и Скај апликације коју користе криминалци. Истицао сам то и у разговору са европским полицијама, полицијом Руске Федерације, као и полицијским службама Сједињених Америчких Држава. Подразумева се да је тим састанцима присуствовао већи број полицијских службеника наше земље, који су, сарађујући са партнерским службама, размењивали информације о свему овоме.

То може да потврди директор ФБИ Кристофер Вреј, којег сам срео 2019. године, јер смо интензивно сарађивали са САД у борби против мафије и организованих криминалних група, посебно у сегменту супротстављања нарко-мафији, као и злоупотребама сајбер технологија од стране криминалаца.

Истрага против криминалне групе Вељка Беливука започела у време када сам обављао дужност министра унутрашњих послова и очигледно је кључни сегмент те истраге управо тренутак када је ФБИ разбио ту енкрипцију, повезао све оне који су користили Скај апликацију и стао на пут онима који злоупотребљавају ту технологију. Информације које је ФБИ поделио са европским и нашим службама значајно су помогле да се прикупе докази и подигне оптужница против ове криминалне групе, на чему посебно желим да честитам и нашим истражним органима и свима који су помогли да ова мафијашка организација заврши иза решетака.

Баш зато, пошто и наше и стране стране службе знају ко су људи који су користили Скај апликацију и комуницирали са криминалним групама, имамо најчвршћи доказ да никада нисам имао такав телефон, нити остваривао комуникацију са криминалцима, јер бих до сада за то морао да одговарам.

Нећу дозволити било коме да лажима и измишљотинама ставља мету на моја и леђа моје деце из само њима познатих разлога, а сигуран сам да ћемо једног дана сазнати зашто то раде.

Као што сам већ тужио све оне који су својим лажима угрозили мој и живот моје породице доводећи ме у везу са убицама и криминалцима, тако ћу поступити и у овом случају, зато што имам поверење у своју државу и наш правосудни систем.“