Апел возачима мотоцикала на опрез у саобраћају

Апел возачима мотоцикала на опрез у саобраћају

31/07/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

„Министарство унутрашњих послова апелује на возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, нарочито ограничење брзине, да користе заштитну кацигу, као и остале елементе заштите, како би сачували своје и туђе животе. Такође, апелујемо на возаче других моторних возила да обрате пажњу на мотоциклисте приликом предузимања радњи у саобраћају, а нарочито приликом скретања и укључивања у саобраћај“, рекао је Далибор Јовановић из Управе саобраћајне полиције.

 

Истакао је да је број погинулих возача мотоцикала у јулу ове године највећи у последњих пет година.

 

„У последња три дана у саобраћајним незгодама у Србији погинула су четири возача мотоцикала. Од почетка јула ове године укупно је настрадало 11 мотоциклиста, од којих четири возача нису користили заштитну кацигу. Анализе показују да је у саобраћајним незгодама са страдалим мотоциклистима најчешћи узрок био губитак контроле над мотоциклом услед неприлагођене брзине“, нагласио је Јовановић.

 

У првих шест месеци ове године возачи мотоцикала учествовали су у 690 саобраћајних незгода, од којих су они изазвали 301. Кад је реч о саобраћајним незгодама са погинулим лицима, од 22 саобраћајне незгоде, возачи мотоцикала изазвали су 12.