Ја нисам на продају – Стоп трговини људима!

Ја нисам на продају – Стоп трговини људима!

30/07/2021 Off By BERB

Црвени крст Србије ће, у сарадњи са Центром за заштиту жртава трговине људима и уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, обележити  Међународни дан борбе против трговине људима, под слоганом:

 

ЈА НИСАМ НА ПРОДАЈУ – СТОП ТРГОВИНИ ЉУДИМА!

 

Позивамо све заинтересоване пролазнице и пролазнике у Кнез Михаиловој улици у Београду да погледају на живот кроз зенице жртава трговине људима. На јединствен и интерактиван начин, волонтери организација Црвеног крста из Београда и Панчева ће информисати грађане о мерама опреза које је потребно применити када аплицирају за посао како би се заштитили од намера трговаца људима. Посетиоцима ће бити дељене и мајице, флашице за воду и качкети израђени уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, који садрже лого и слоган кампање, у циљу промовисања активне борбе против трговине људима.

 

У зависности од узраста и сфере интересовања за ову тему припремили смо виртуелну зону у Кнез Михаиловој улици  на раскрсници Обилићевог венца и Трга Републике, као и едукативну зону за најмлађе пролазнике.

 

Употребом савремене технологије блиске младима и формирањем виртуелне зоне уз коришћење наочара за виртуелну реалност посетиоци ће бити у прилици да погледају кратак  филм у продукцији Црвеног крста Панчево, који на потресан начин, из личног угла, даје информацију о недаћама којима су изложене жртве трговине људима.  Свесни чињенице да спознајом и јаким личним искуством остављамо дубок траг на грађане, виртуалном реалношћу желимо да пробудимо њихову реакцију и укључимо их у мисију којом свако од нас постаје свестан ризика, а морално обавезан да стечене информације шири у кругу своје заједнице и тиме заштити ближње.

Наше најмлађе суграђане волонтери Црвеног крста ће едуковати о постојању ризичних ситуација у којима морају бити посебно опрезни. Намера нам је да их упозоримо да јесте и зашто је важно да отворено разговарају са својим родитељима и старатељима о свим ризичним ситуацијама у којима се могу наћи.

 

Не дозволи да те преваре и искористе. Информиши себе и друге!