Велико Градиште правилно утрошило буџетска средства

Велико Градиште правилно утрошило буџетска средства

30/07/2021 Off By BERB

„Министарство државне управе и локалне самоуправе редовно обилази градове и општине у Србији, како би проверило како се троше буџетска средства које јединице локалне самоуправе добијају по различитим пројектима, а пре свега како би сви заједно уложили додатни труд и побољшали свакодневни живот грађана“, поручила је данас министарка Марија Обрадовић током радне посете општини Велико Градиште.

 

 

 

Она је прво посетила простор у коме ће се налазити управно место, будуће Јединствено управно место Великог Градишта, место где ће грађани брзо и на модеран начин, штедећи време и новац, добити квалитетну услугу од своје општинске управе.

„Данас смо у простору будућег ЈУМ-а, технички предуслови су обезбеђени, сада нам предстоји обезбеђивање софтверских решења, којима ће различите базе података бити обухваћене, како би грађани који имају неки посао у општинској управи, исти могли да заврше на једном месту. Овде смо да омогућимо да општинска управа постане УПРАВА ПО МЕРИ СВИХ НАС, по мери грађана и привреде, што и јесте циљ реформе јавне управе“, истакла је Обрадовић.

Она је навела да МДУЛС у претходном периоду издвојило значајна средства када је у питању општина Велико Градиште, која су утрошена за пројекте попут изградње Мајурске канализације, за коју је издвојено 9 милиона динара у 2018. години и изградњу спортске хале на Сребрном језеру, када је из буџетског фонда за 2019. годину опредељено 18 милиона динара. Такође, она је подсетила и на 4,5 милиона динара који су били намењени превентивном деловању на смањењу ризика од климатских промена, као и на преко 111 милиона динара уложених у јавну расвету општине и 27 околних насеља. Обрадовић је овом приликом подсетила да је МДУЛС издвојило за Велико Градиште и пола милиона динара за пројекат Адресни регистар, како би сваки засеок и улица у Србији у 21. веку имали свој назив.

„Велико Градиште је ове године награђено за област транспарентности и учешћа јавности у раду локалне самоуправе у износу од 2,3 милиона динара и искрено се надам да ће општинска управа заједно са својим грађанима одлучити како ова средства утрошити на најбољи могући начин. Грађанима Великог Градишта је важно да виде да њихова општина напредује, да општинска управа препознаје и разуме њихове потребе, али и да на правилан начин троши буџетска средства“, поручила је Обрадовић.

Министарка државне управе и локалне самоуправе обишла је и свечану салу општине Велико Градиште, за чију је реконструкцију МДУЛС такође издвојило средства и разговарала са руководством општине.

У наставку посете Великом Градишту министарка Обрадовић присуствоваће свечаности поводом обележавања Дана општине, на којој ће јој бити уручене Повеља и награда за допринос развоју и афирмацији општине Велико Градиште и када ће свечано бити отворена новоизграђена спортска хала на Сребрном језеру.