Нови контејнери и канте за 34 града и општине

Нови контејнери и канте за 34 града и општине

26/07/2021 Off By BERB

Министарство заштите животне обезбедило је нову опрему за сакупљање и рециклажу отпада, у виду контејнера и канти, који ће бити додељени јавно-комуналним предузећима у 34 града и општине. Реч је о укупно 3.225 канти и 2.940 контејнера, који ће допринети да локaлне самоуправе, које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом, буду чистије и уређеније.

 

 

Врање је први град у који је јуче стигла потребна опрема. Нови контејнери и канте ће у наредном периоду бити достављени и Белој Цркви, Ариљу, Пријепољу, Бољевцу, Новом Пазару, Горњем Милановцу, Житишту, Новој Вароши, Босилеграду, Крагујевцу, Зајечару, Новом Кнежевцу, Прибоју, Пожаревцу, Старој Пазови, Ваљеву, Краљеву, Книћу, Лозници, Неготину, Сјеници, Тополи, Сомбору, Житорађи, Бујановцу, Смедереву, Србобрану, Иригу, Кикинди, Нишу, Брусу и Темерину.

 

Поред канти и контејнера, ресорно министарство је обезбедило и еко чистилице које, поред чишћења, служе и за дезинфекцију јавних површина, а могу се користити и за одржавање мањих површина, попут тротоара и дечјих игралишта. Модерне чистилице већ су добили Сремска Митровица, Ириг и Нови Кнежевац, а у значајној ће мери олакшати посао њиховим јавно-комуналним предузећима и допринети да јавни простори које грађани користе буду чистији. У плану је додела чистилица у још неколико градова и општина.

 

У циљу унапређења животне средине министарство ће и у будућности наставити да пружа подршку локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом.