Druga medalja za Srbiju u Tokiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu!

Druga medalja za Srbiju u Tokiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu!

24/07/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: oks.org.rs

 

Sjajan dan za Olimpijski tim Srbije u Tokiju! Nakon strelca Damira Mikeca koji je u diciplini vazdušni pištolj osvojio srebrnu medalju, na postolje se popela i Tijana Bogdanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijana je u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 49kg pobedila Japanku Miju Jamadu rezultatom 20:6 i popela se na postolje na svojim drugim Olimpijskim igrama.

 

Nakon srebra u Riju, Tijana nas je još jednom sve obradovala osvajanjem bronzanog odličja.

 

– Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir. U Riju sam ja bila na njenom mestu, bila sam najmlađa, ona je sada na mom mestu i razumem kako razmišlja, nema šta da izgubi, ne sumnjam da će osvojiti zlato. Vrlo je važno da napomenem u ime celog mog tima, da ovu medalju posvećujemo Damiru Štajneru, izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije koji nažalost zbog nesrećnih okolnosti nije sa nama u Tokiju, ali znam da je u mislima sa nama i da nam šalje pozitivnu energiju kao i uvek. Pored toga medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila – rekla je Tijana nakon osvajanja bronzane medalje.