Стефановић: Tужићу медиjе коjи ме повезуjу са мафиjом

Стефановић: Tужићу медиjе коjи ме повезуjу са мафиjом

24/07/2021 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

 

„На поједине написе на насловним странама у којима сам без икаквог повода и доказа доведен у везу са похапшеним кланом монструозних убица реаговао сам моментално, знајући колико такве лажи могу да нанесу штету мојој земљи, нашем председнику, нашој странци и мени лично.

 

Сматрао сам да ће моја аргументована реакција да спречи да се иједна реч ухапшеног убице убудуће узме као истина, јер све што је изговорио је најцрња лаж – и када је реч о председнику Вучићу и када је реч о мени. Поготово, јер је истрага о овим злочинима, као што сам већ раније напоменуо, почела у време када сам обављао дужност министра унутрашњих послова.

 

Али напад на мене је упркос томе настављен и то на начин који је превршио сваку меру. Стављајући ме у исти кош са мафијом, као оне који ће “профитирати од уклањања Вучића”, аутори и инцијатори оваквих болесних конструкција прешли су сваки праг нормалног и њихове безумне нападе схватам као нападе на мене, моју породицу и моју државу, тако да ће и моји даљи одговори и кораци бити такви да заштитим све што ми је најсветије.

 

Не бих био изненађен да су овакве монструозне лажи и напади дошли од Ђиласових медија, то је њихов политички задатак, а истина неважна. Али да медији који подржавају нашег председника и Владу, знајући да ухапшени убица изговара све саме лажи, конструишу неке његове речи и мене повежу са мафијом, то нећу да дозволим. И до сада је у тим медијима вођена хајка против мене, па и моје породице, на шта сам уз велике напоре реаговао крајње уздржано, па чак и када су сипали све саме лажи против мог мртвог оца.

 

Упркос истини и упркос мојој крајњој уздржаности та хајка не престаје, већ се само појачава и сада кулминира монструозним оптужбама да заједно са мафијом желим да се окористим од “уклањања председника Вучића”. Таквим одвратним лажима је пређена свака граница и отворена је директна опасност за мене и за моју децу. А она нису ништа мање вредна од било ког другог детета у Србији.

 

Пошто крајње искрено верујем у наше државне органе и правосудни систем, у понедељак ћу поднети тужбе против свих медија који ме без икаквих аргумената представљају као криминалца и завереника који је у дослуху са злочинцима и убицама. Урадићу то зато што истина мора да заустави ову беспризорну хајку, која наноси штету и доводи у опасност моју породицу, али у исто време тешко нарушава кредибилитет и углед наше државе.

 

Не може да остане у ваздуху нечија лаж да као министар одбране и потпредседник Владе радим против председника Републике, који ми је уједно политички ментор и пријатељ. Не желим да због таквих лажи постављам себи питање како да сутра станем пред наше војнике, разговарам са неком високом страном делегацијом или одем у државну посету као министар одбране, борећи се за Србију, када ме медији који подржавају председника и Владу стављају у исти кош са убицама и завереницима против шефа државе.

 

У лажима које су објављене нема никаквих порука мени, па и ако их има ја их не разумем, нити желим њима да се бавим. Знам да према мени постоји лична нетрпељивост, па чак и мржња од појединих интересних група у странци којој припадам, али ако је ово начин да се то покаже, онда су се преварили, јер су прешли све границе људског решавања несугласица и проблема. Ово је тачка у којој се угрожавају моја деца, дужност коју посвећено обављам, моја држава и мој председник, а ја то нећу да дозволим и борићу се свом снагом против тога.“