Пошта Србије разматра роботизацију технолошких процеса

Пошта Србије разматра роботизацију технолошких процеса

24/07/2021 Off By BERB

Фото: Пошта Словеније

 

Делегација Поште Србије, предвођена в.д. директором Зораном Ђорђевићем наставила је данас радну посету Пошти Словеније обиласком поштанско-логистичког центра у Марибору и дата центра Поште Словеније за управљање радним процесима. У овим центрима имплементирана су технолошка решења базирана на вештачкој интелигенцији, а у Марибору је инсталиран и први робот који се користи за прераду пошиљака.

 

 

„Посета Пошти Словеније отворила је могућност за сарадњу на имплементацији најнапреднијих информатичких решења у наше логистичке центаре у Београду, Новом Саду и Нишу, чија је модернизација један од пословних приоритета Поште Србије. Наш циљ је подизање квалитета, бржа и ефикаснија услуга за грађане и привреду, а један од праваца развоја који разматрамо је заснован и на увођењу роботизације у процес прераде пошиљака као подршке ефикаснијем раду запослених“, изјавио је у Марибору Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Ђорђевић је посебно истакао спремност Поште Словеније да пружи консултантску помоћ Пошти Србије за прилагођавање пословања захтевима приступног процеса Европској унији што је, уз разговоре о сарадњи на пољу дигитализације и развоја е-комерц решења, била једна од главних тема састанака са руководством Поште Словеније.

Делегација Поште Србије завршава данас радну посету Словенији, која је уследила након што је делегација Поште Словеније, на иницијативу Зорана Ђорђевића, у мају посетила Пошту Србије када су и започети разговори руководства двају пошта о будућој сарадњи.