Стабилност и безбедност у региону један од приоритета Србије

Стабилност и безбедност у региону један од приоритета Србије

16/07/2021 Off By BERB

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Бечу са савезним министром унутрашњих послова Аустрије Карлом Нехамером.

 

 

Селаковић је захвалио саговорнику на доследној подршци коју Аустрија пружа Србији на плану евроинтеграција.

 

Такође, Селаковић је указао на веома добре економске односе и истакао да је Аустрија за нас један од најважнијих  партнера на пољу економије.

 

Селаковић је поручио да је наша земља поуздан партнер Аустрији у полицијској сарадњи, а осврнуо се и на успешну  посету министра Нехамера Београду током које је потписан Споразум између Владе Србије и Савезне Владе Аустрије о сарадњи у области заштите од катастрофа.

 

Наше земље, како је истакао, имају бројне заједничке интересе који се остварују управо кроз сарадњу министарстава унутрашњих послова.

 

Селаковић је нагласио да је стабилност и безбедност у региону један од приоритета Србије, што показујемо свакодневно ангажовањем на политичком, социјалном и економском плану, као и учешћем на мултилатералним форумима.

 

Селаковић је подвукао да је Србија опредељена да са европским партнерима сарађује на трајном решавању проблема ирегуларних миграција и борби против тероризма.

 

Додао је да је Србија од стране ЕУ препозната као поуздан и принципијелан партнер у борби против ирегуларних миграција, и поручио да европске земље, у суочавању са овим изазовом, не треба да штите само своје тржиште, већ и своју културу.