Не смемо заборавити цену слободе у којој данас живимо

Не смемо заборавити цену слободе у којој данас живимо

12/07/2021 Off By BERB

Свима коју су положили животе за слободу дугујемо захвалност, јер су нама – њиховим потомцима, утрли пут живота у миру, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић у Крагујевцу поводом обележавања 80 – годишњице устанка народа у Србији под слоганом „Да рата више не буде“, као и формирања Крагујевачког партизанског одреда.

 

 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић истакла је да је Република Србија посвећена и опредељена принципима антифашизма, слободарства и родољубља и да ми данас, као и генерације после нас, никада не смемо заборавити цену слободе у којој данас живимо.

Према њенима речима, Крагујевац јесте и биће један од највећих симбола страдања невиних у Другом светском рату, све док је нас и нашег сећања.

„Очување сећања, на све невине жртве и све пострадале представља заједнички дуг савремених генерација. Наша је дужност и одговорност, да негујемо сећање на њих, да се поносимо, али и да истрајемо у грађењу друштва заснованог на вредностима и идеалима хуманизма и ненасиља. Зато желимо да кажемо да су њихово херојство и жртва заувек уткани у наше сећање и наш идентитет“, истакла је министарка Кисић Тепавчевић.

Овом приликом свечано је отворена и обновљена воденица у Грошници и стална поставка изложбе под називом „Петрова воденица у Грошници – осамдесет година устанка“.