Вулин: Коридор 10 је сигуран

Вулин: Коридор 10 је сигуран

10/07/2021 Off By BERB

На иницијативу министра унутрашњих послова Александра Вулина, Дирекција полиције донела је План безбедносне заштите лица и имовине на Коридору 10 током предстојеће туристичке сезоне.

 

 

Министар Вулин, који је са директором полиције Владимиром Ребићем посетио запослене у Командно-оперативном центру, поручио је да је Србија безбедна земља, која мора бити безбедна и за сваког посетиоца и за сваког туристу, за сваког ко користи Коридор 10.

 

„Тридесетог маја ове године Министарство унутрашњих послова је донело одлуку да покрене акцију Коридор, то значи да од тог дана, па све до 15. септембра имаћемо појачан број патрола и појачан број припадника Министарства унутрашњих полова, 24 часа дуж Коридора 10“, рекао је министар Вулин.

 

Министар Вулин је истакао да је од 30. маја до данас кроз нашу земљу прошло близу два милиона туриста, као и да су се у том периоду догодила само четири кривична дела на Коридору 10 која су успут и расветљена.

 

„Захваљујући појачаном ангажовању полиције, Коридор 10 ће бити беспрекорно безбедан на нашем простору и сви који пролазе кроз Србију моћи ће да буду сигурни да су сачувани, да се закон на сваком делу наше територије безусловно поштује. Све оне приче да је Србија небезбедна земља, да је треба избегавати на овај начин се показују као злонамерне и као лажне. Дођите слободно, ви и ваша имовина ће  бити чувани, биће сачувани, Министарство унутрашњих послова ће, докле год траје туристичка сезона, појачаним ангажовањем на сваком већем одморишту и на свакој бензинској пумпи дуж Коридора 10 и уз наравно учешће већег броја саобраћајних патрола гарантовати да ћете бити безбедни, сигурни и ви и ваша имовина. Србија је безбедна земља”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

 

Овом приликом, министру Вулину су у Командно-оперативном центру путем презентација приказане активности на реализацији Плана безбедносне заштите лица и имовине путних праваца на Коридору 10 у току овогодишње туристичке сезоне, као и приказ видљивости локација полицијских службеника на аутопатролној делатности који се налазе на Коридору 10 преко ГИС апликације.

 

Такође, полицијски службеници Командно-оперативног центра приказали су како изгледа успостављање комуникације преко тетра система везе на каналу “Коридор 10” са полицијским службеницима који су на дежурству, од којих  се добија извештај о патролама на терену, као и информације о конкретном стању безбедности у саобраћају.