Матић отворила јубиларну 20. Дринску регату у Љубовији

Матић отворила јубиларну 20. Дринску регату у Љубовији

10/07/2021 Off By BERB

Фото: Јелена Вучетић

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Татјана Матић честитала је организаторима и отворила јубиларну 20. Дринску регату у Љубовији.

 

”Драгуљ реке Дрине, Дринска регата, по много чему представља један од значајнијих туристичких пројеката наше земље. Као највећа манифестација на води у Европи, Дринска регата привлачи скоро 20,000 задовољних учесника, који се радо враћају. Будући да се туристички трендови у пост-ковид периоду  крећу све више у правцу активног туризма и непосредног доживљаја природе, овај крај треба да искористи сјајну прилику за убрзани туристички раст”, истакла је Матић.

Матић је учесницима пожелела мирну воду, добар провод и да не забораве да чувају реку. Манифестација је јединствена и још по томе што је дан одржавања Дринске регате проглашен Светским даном рафтинга.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у последњих пет година за туристичке пројекте у општини Љубовија определило укупно 59,5 милиона динара, а министарка је истакла да очекује нове локалне иницијативе и идеје, јер поред институционалне подршке и националне платформе, суштински помак зависи управо од оних који најбоље познају свој крај и сопствене потенцијале, а посебно треба искористи повезаност са Републиком Српском и могућности заједничке промоције, како у региону тако и на европским и удаљеним тржиштима