Stefanović primio pripadnike Sportske jedinice Ministarstva odbrane

Stefanović primio pripadnike Sportske jedinice Ministarstva odbrane

10/07/2021 Off By BERB

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović primio je danas pripadnike Sportske jedinice Ministarstva odbrane koji su se kvalifikovali za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju i poželeo im puno uspeha na ovom najprestižnijem sportskom takmičenju.

 

Svojim vrhunskim rezultatima odlazak na Olimpijske igre obezbedili su vojni službenici Aleksandar Kukolj i Anja Obradović, koji će se takmičiti u džudou, Jasmina Milovanović u streljaštvu, Jovana Preković u karateu i vojni službenik Tijana Bogdanović koja će našu zemlju predstavljati u tekvondou.

„Mi uvek i svuda služimo Srbiji! Jovana, Aleksandar, Anja, Jasmina i Tijana vojska su koja će biti deo olimpijskog tima Srbije u Tokiju i boriti se da oborimo rekord od osam osvojenih medalja postavljen u Riju. Jutros smo se zajedno podsetili da je Srbija ponosni učesnik olimpijskih igara još od 1912. godine i to na incijativu srpskih oficira. Više od celog veka kasnije, ovi mladi ljudi, pripadnici naše Sportske jedinice, sa nestrpljenjem čekaju put u Tokijo. To što ih imamo u redovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za nas je vrednije od svake medalje. Oni će, kao svaki srpski vojnik, nastupiti svim srcem za Srbiju i dati sve od sebe da našoj zemlji donesu pobedu. Mi ćemo u toj borbi svim srcem biti uz njih!“, napisao je ministar Stefanović na svom Instagram nalogu (@nebojsa_stefanovic).

 

Ministar je pripadnicima naše Sportske jedinice koji će biti deo olimpijskog tima Srbije, ovom prilikom, uručio i simbolične poklone za predstojeći put.