Обезбеђени услови за вакцинацију дигиталних номада

Обезбеђени услови за вакцинацију дигиталних номада

09/07/2021 Off By BERB

Фото: srbija.gov.rs

 

Дигитални професионалци из иностранства, уколико претходно нису вакцинисани, а који су већ своје право на улазак у нашу земљу остварили на основу негативног RT-PCR теста или потврде о прележаној болести COVID-19, сада добијају прилику да се вакцинишу у засебним терминима једном од три понуђене вакцине: Pfizer-BioNTech, Sinopharm или Sputnik V. Влада Републике Србије донела је на седници Владе одржаној 1. јула, Закључак којим се покреће програм обезбеђивања посебних услова вакцинације против COVID-19 за дигиталне номаде који посећују Србију.

 

Формулар за пријаву заинтересованих за вакцинацију доступан је на сајту, а сви који задовољавају потребне услове и представе валидне доказе о радној активности као дигитални номади, добијају прилику да закажу свој термин вакцинације.

 

Доношењем овог закључка, а кроз обезбеђивање посебног програма вакцинације подржава се интренационална кампања иницијативе BelgradeGets.Digital. Циљ кампање је унапређење позиције Београда и Србије као једне од 20 најатрактивнијих светских дестинација за дигиталне номаде.