Održane redovne konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa

Održane redovne konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa

08/07/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: parlament.rs

 

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić održao je danas redovne konsultacije sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije, a koja radi na izradi Nacrta akta o promeni Ustava.

Radnu grupu čine stručnjaci, profesori pravnih fakulteta i predstavnici naučnih instituta, predstavnici Ministarstva pravde, Udruženja tužilaca i Društva sudija.

Istaknuto je da je Venecijanska komisija pohvalila sastav Radne grupe i istakla značaj transparentnog i inkluzivnog procesa.

Planirano je da Radna grupa koja radi na izradi Nacrta akta o promeni Ustava u drugoj polovini jula održi onlajn sastanak sa Venecijanskom komisijom.

Skupština Srbije poslaće poziv predstavnicima Venecijanske komisije da početkom septembra posete Srbiju kako bi se pratile sve aktivnosti u vezi sa promenom najvišeg pravnog akta.