Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd

Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd

01/07/2021 Off By BERB

Izvor: prdsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja završetka radova na konstrukciji poslednjeg sprata Kule Beograd, u okviru projekta Beograd na vodi, i izjavio da oseća veliki ponos zbog toga što je bio jedan od retkih koji su verovali u taj projekat i što je bio spreman da ga podrži.

 

 

„Ovo je poseban dan! Od velikih snova stigli smo do nečega što je postala realnost koja će ući u istoriju i postati svakodnevica Srbije i Beograda. Neko se usudio da sanja, ali i da dela. Kada smo dali reč našem narodu da će najzapušteniji deo naše prestonice dobiti novi izgled, mnogi nisu verovali. Inicijativu za ovo guralo je nekoliko nas. Neumorno, hrabro i uprkos svim kritikama. I ne ostaje ništa drugo nego da osećate iskreni ponos zbog toga. Priznao neko ili ne, ja znam da ne postoji lepši pogled u Beogradu“, istakao je predsednik Vučić i dodao da je taj deo Beograda danas na putu da postane centar ekonomskih i kulturnih dešavanja. On je ocenio da će i za Beograd i za region biti dobra vest što će tu biti izgrađen i hotel iz lanca Marriott i to što je više od 900 porodica pronašlo svoj dom.

„Ono što je važno jeste da je ovo ubedljivo najveće gradilište, oko 2.200 radnika radi na ovom gradilištu koje je najveće u Jugoistočnoj Evropi. Hoću da se zahvalim svima koji ovde rade jer ne bismo mogli sami. Učimo mnogo. Veliko hvala svim radnicima iz različitih delova Srbije, ali i regiona, koji su gradili i koji će nastaviti da grade. Ponosan sam jer smo oduvek sanjali o ovome. Prvi put smo ovde i ovo je najviša zgrada u ovom delu Evrope. Hvala vam što ste stvarali istoriju. Ponosan sam što sam bio deo ovog tima“, rekao je predsednik Vučić i najavio da će Kula u punoj funkciji biti do polovine sledeće godine.
Predsednik Vučić i direktor kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar simbolično su izlili beton na Kuli Beograd, čime je zvanično obeležen završetak radova na konstrukciji te građevine.
„Ovo nije samo visoka zgrada, već ponos države i ponos naroda. Za mene, koji dolazim sa Bliskog istoka, ovo je veoma emotivan trenutak, veoma sam ponosan. Usuđujem se da sanjam i da ostvarim te iste snove. Svaki čovek u Srbiji treba da sanja, da bude ponosan i hrabar u svojim delima i da deluje skladno svojim snovima jer snovi se mogu ostvariti“, poručio je Alabar.