„Hide and seek“ у Галерији

„Hide and seek“ у Галерији

15/06/2021 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Изложба „Hide and seek“ уметнице Јелене Ђурић биће отворена у понедељак, 21. јуна у 19 сати у простору BW EXPERIENCE на другом спрату тржног центра Галерија.

 


Јелена Ђурић магистрирала је сликарство на Академији уметности у Новом Саду 2005. године, у класи професора Милана Блануше. Њени радови налазе се у колекцијама Галерије Матице српске, Филипа Мориса, као и у многобројним приватним колекцијама. На нашој и међународној ликовној сцени активна је од 2001. године, где постаје препознатљива као један од најперспективнијих аутора из региона. Излагала је на многобројним самосталним и колективниим изложбама.
„Трудећи се да не будем само обичан сведок актуелних животних и уметничких збивања, настојим да својом уметношћу учествујем у креирању властитог социјалног и културног окружења, да пронађем осећање изгубљеног и нађеног времена“, наводи Јелена Ђурић.
Као одабрани учесник међународног сусрета уметника боравила је у Шпанији, Аустрији, Швајцарској, као и у Мађарској на Интернационалном сајму уметности у Будимпешти. Добитник је треће награде Глобал Арт Фестивала, друге откупне награде “НАФ” Филип Морис и награде “Палете младих”. Члан је УЛУВ-а и УЛУС-а.

 


Изложба се организује у оквиру програма Уметничке иницијативе BW KvArt и биће отворена до 2. јуна 2021. године.