Пуна подршка раду локалних социјално-економских савета

Пуна подршка раду локалних социјално-економских савета

14/06/2021 Off By BERB

Фото: Душан Шкондрић

 

Републички Социјално-економски савет даје пуну подршку раду локалних социјално-економских савета, оцењено је данас након стручног скупа секретара локалних социјално-економских савета, који је одржан у Палати Србија.

 

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да су локални социјално-економски савети основа свих активности Социјално-економског савета, будући да ти савети најбоље знају какве су потребе и који су изазови на локалном нивоу.

„Локални социјално-економски савети треба да знају да смо ми ту, да имају где да упуте своје захтеве и да тако, заједничким снагама, можемо доћи до одговарајућих решења за све нас“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је додала да се Колегијум Социјално-економског савета редовно састаје, да се на тим састанцима разговара о свим питањима, иако често решавање одређених проблема није једноставно, али да сви његови чланови имају заједнички циљ – побољшање социјално-економског положаја свих грађана.

Председавајући Социјално-економског савета и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић рекао је да тај савет функционише све боље и да пружа пуну подршку раду локалних социјално-економских савета.

Председник Уједињених гранских синдиката „Независност“ Зоран Стојиљковић рекао је да је данас велики дан за социјални дијалог у Србији.

„Ако успемо да оживимо локални дијалог и локалне социјално- економске савете онда смо нешто учинили“, рекао је Стојиљковић, док је потпредседник Савеза самосталних синдиката Србије Горан Милић рекао да је изузетно значајно што је Колегијум Социјално-економског савета заузео став да социјални дијалог треба максимално да се подстакне и помаже у наредном периоду.