Подршка Светске банке пројекту „Зелена Србија“

Подршка Светске банке пројекту „Зелена Србија“

09/06/2021 Off By BERB

Фото: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новим шефом Светске банке у Србији Николом Понтаром и његовим претходником Стивеном Ндегвом о постигнутим резултатима у претходном мандату и плановима за наставак реализације важних пројеката, посебно када је реч о преласку на „зелену економију“.

 

Нови шеф Светске банке у Србији је поручио да се радује новом ангажману и сарадњи са Владом Србије, као и да ће учинити све што је потребно да се пројекат „Зелена Србија“ рализује у потпуности с обзиром на то да Светска банка пружа подршку еколошкој одрживости привреде и енергетској транзицији земље, што је уједно и део зелене агенде Европске уније.

Ндегва је поручио да Србија и Светска банка могу много тога заједно да учине на том пољу. Он је такође похвалио економске реформе и напредак Србије.

Премијерка Брнабић захвалила је на досадашњој сарадњи  одлазећем шефу Светске банке у Србији и пожелела добродошлицу Понтару истакавши да очекује да ће и наредни програм сарадње бити једнако успешан.