Министар Мали разговарао са новим амбасадором Турске

Министар Мали разговарао са новим амбасадором Турске

09/06/2021 Off By BERB

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са новоименованим амбасадором Републике Турске у Београду Хамијем Аксојем, са којим је разговарао о економским односима две земље, као и о будућим пројектима и сарадњи.

 

 

Министар Мали је пожелео добродошлицу амбасадору Аксоју и истакао да односи две земље никада у историји нису били на вишем нивоу, као и да је важно да се они додатно развијају у будућности. Како је нагласио, томе је највише допринела блиска сарадња председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Тајип Ердогана.

Он је рекао да у Србији послује доста турских фабрика, као и да се очекује отварање нових, те да турске компаније учествују у разним инфраструктурним пројектима широм земље. Томе су, како је додао, допринели управо добри односи два председника, али и стабилна економска ситуација у Србији, која је постала атрактивна дестинација за инвеститоре.

 

 

Амбасадор Хамиј Аксој је истакао да су турски инвеститори изузетно заинтересовани за даља улагања у Србију, као и да је наша земља одлично место за инвестиције. Како је рекао, драго му је што су турске фабрике допринеле запошљавању и бољем стандарду у неким локалним самоуправама у Србији.

Саговорници су закључили да постоји много потенцијала за даље јачање економске сарадње, као и да ће на томе радити у наредном периоду.