Кисић Тепавчевић отворила 34. Београдски маратон

Кисић Тепавчевић отворила 34. Београдски маратон

06/06/2021 Off By BERB

Фото: Душан Шкондрић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председница Почасног одбора 34. Београдског маратона проф. др Дарија Кисић Тепавчевић отворила је данас ту манифестацију, пустивши сигнал за старт са градоначелником Београда Зораном Радојчићем и чланом Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 Предрагом Коном.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Овогодишњи Београдски маратон одржава се под слоганом „Без баријера“, а Кисић Тепавчевић је учествовала у Шетњи задовољства, заједно са особама са инвалидитетом.

 

Поред министарке Кисић Тепавчевић, у тој шетњи је учествовала и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије 2020. године покренуло кампању „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА“, а један од приоритета у овој години је наставак те кампање, у оквиру које ће бити настављена реализација стратешких пројеката који имају за циљ обезбеђивање приступачног окружења за све грађане Србије.