VRŠAC: INFORMACIONI SISTEM ZA OSPOSOBLJAVANJE KANDIDATA ZA VOZAČE

VRŠAC: INFORMACIONI SISTEM ZA OSPOSOBLJAVANJE KANDIDATA ZA VOZAČE

08/05/2015 Off By

auto

GOVOREĆI O PREDNOSTI OVOG SISTEMA, POMOĆNIK NAČELNIKA UPRAVE SAOBRAĆAJNE POLICIJE, BRANIMIR PEJOVIĆ.́ JE REKAO DA ĆE OVAJ INFORMACIONI SISTEM ONEMOGUĆITI DA KANDIDATI IMAJU MANJI BROJ ČASOVA TEORIJSKE OBUKE NEGO ŠTO JE PROPISANO
Biro za saranju s medijima MUP-a

DANAS su u Vršcu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, predstavili informacioni sistem osposobljavanja kandidata za vozače čiji je osnovni cilj viši nivo bezbednosti saobraćaja i sprečavanje zloupotreba koje su postojale u realizaciji osposobljavanja kandidata za vozače.
„Prvi put instaliramo informacioni sistem osposobljavanja kandidata za vozače koji će onemogućavati nepravilnosti koje su do sada bile prisutne “, rekao je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, Branimir Pejović.
Govoreći o prednosti ovog sistema, Pejović je rekao da će ovaj informacioni sistem onemogućiti da kandidati imaju manji broj časova teorijske obuke nego što je propisano. „Ovim sistemom takav kandidat ne bi mogao uopšte da prijavi teorijski ispit. Sistem u svakom trenutku vodi računa da li je kandidat ispunio sve uslove za početak osposobljavanja za praktičnu obuku, teorijski ispit, odnosno da li je stekao uslove da mu se izda potvrda ili uverenje. Ako kandidat nije ispunio sve propisane uslove za narednu fazu, sistem mu neće omogućiti dalju realizaciju procesa za osposobljavanje za vozača“, naglasio je Pejović.
Pomoćnik načelnika Pejović je istakao da se radi o test fazi koja podrazumeva obuku na sistemu, a puna primena ovakvog načina rada počeće, prema Pravilniku, od 1. jula ove godine.<


DANAS

vucic-o-kosovu070515KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA I JOHANESA HANA

KOMESAR ZA EVROPSKU POLITIKU SUSEDSTVA I PREGOVORE O PROŠIRENJU JOHANES HAN IZJAVIO JE VEČERAS DA ĆE NA POČETKU

 

merxedesKABINET PREDSEDNIKA DEMANTUJE MUP

PREDSEDNIK REPUBLIKE JE UPUTIO MUP-U PISMO, U KOME JE ISTAKAO DA VIŠE NE ŽELI DA KORISTI MERCEDES S

 

 

Tan2014-11-20_11756434_0-620x350JOHANES HAN: ŠTO PRE OTVORITI POGLAVLJA

HAN JE NA KONFERENCIJI SAVETA STRANIH INVESTITORA, KOJA SE DANAS ODRŽAVA U BEOGRADU, REKAO DA EVROPSKA UNIJA (EU)

 

IMG_20150506_162946222SASTANAK MINISTRA GAŠIĆA SA NAČELNIKOM GENERALŠTABA ARMIJE MAKEDONIJE

GAŠIĆ I KOTESKI ISTAKLI SU DA JE POTVRDA DOBRE SARADNJE U OBLASTI ODBRANE I ČINJENICA DA MINISTARSTVO ODBRANE