Синдикат РБ „Колубара“ позван на састанак у Влади, Ранковић се није појавио

Синдикат РБ „Колубара“ позван на састанак у Влади, Ранковић се није појавио

27/05/2021 Off By BERB

Председник Синдиката РБ „Колубара“ Миодраг Ранковић изнео је неистину кад је рекао да представници тог синдиката нису били позвани на разговор након збора у Каленићу. Ранковићево присуство на састанку у Влади одржаном у уторак било је унапред потврђено, заједно са другим представницима синдиката ЕПС-а, од којих се само председник Синдиката Колубаре није појавио.

 

 

 

Синдикати имају право да износе своје ставове по одређеним питањима, али није у реду да обмањујете запослене у РБ „Колубара“, у „Електропривреди Србије“, и на крају, све грађане Србије, да неко из ресорног министарства и Владе Републике Србије није желео да разговара са синдикатом који представља раднике Колубаре.

Министарство не жели да се меша у односе између синдиката ЕПС-а, као што се нисмо мешали ни у састав делегације синдиката, о којој смо информисани писаним путем од стране Синдиката радника ЕПС-а, о чему сведочи и копија мејла у прилогу.

Врата Министарства рударства и енергетике ће увек бити отворена за све синдикате, као што су била и до сада. Ипак, за дијалог су потребне две стране и добре намере, чега у овом случају, нажалост, није било, и то са стране једног од синдиката ЕПС-а.