Tužilaštvo: U Beton hali uhapšeno 109 osoba, određeno zadržavanje za njih 10

Tužilaštvo: U Beton hali uhapšeno 109 osoba, određeno zadržavanje za njih 10

23/05/2021 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd, Beta/Foto: N1/Aleksandar Cvrkotić

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je policija uhapsila 109 osoba u neredima u Beton hali. Za sada je određeno zadržavanje deset osoba zbog nasilničkog ponašanja, navedeno je u saopštenju.

 

„Osumnjičeni koji su zadržani, njih deset, biće saslušani u tužilaštvu, nakon čega će dežurni zamenik, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, odlučiti da li će predložiti sudiji za prethodni postupak pritvor ili ne“, piše u saopštenju.

Do tuče u Beton hali je došlo sinoć tokom proslave Zvezdine titule, kada su se navijači tog fudbalskog kluba sukobili sa obezbeđenjem nekoliko lokala u toj hali, koje su činili navijači Partizana.

Vulin: Vučić nam je dao nemerljivu podršku za hapšenje huligana kod Beton hale

Ministar Vulin je povodom ovih hapšenja poručio da je Beograd siguran grad, da će svaki građanin biti bezbedan i zaštićen i podvukao da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da najgori vladaju ovim gradom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada neće dozvoliti da najgori vladaju ovim gradom. Beograd je siguran grad, Beograd je bezbedan grad i svi koji su u njemu zaslužuju da se tako i osećaju. Zahvaljujem se Policijskoj upravi za grad Beograd, načelniku Miliću, zahvaljujem se Policijskoj brigadi, Žandarmeriji, Odeljenju za javni red i mir i svima onima koji su sinoć dali sve od sebe da se šteta smanji, a da se izgrednici pohvataju i da građani budu zaštićeni“, istakao je ministar Vulin.

Ministar se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je tokom akcije u subotu uveče pripadnicima policije dao nemerljivu podršku.

Vulin je posebno naglasio da ono što se desilo u „Beton hali“ više se neće ponoviti dok je on na čelu Ministarstva.

„Predsednik Aleksandar Vučić nam je dao nemerljivu podršku insistirajući na tome da se zakon mora primenjivati i da zakon mora da važi za sve. Svi građani Beograda će uvek biti zaštićeni i sigurni. Ovo što se desilo u Beton hali nikada se više neće ponoviti. Nije to bio nikakav obračun navijača, to je bio ološ, to su bili huligani koji su ugrozili zdravlje, bezbednost i život, ološ koji je tukao devojke, koji je razbijao inventar, koji je od jednog lepog i divnog povoda, proslave osvajanja pete uzastopne titule Crvene zvezde, napravio nešto čega se svi stidimo. Ovo se više neće ponoviti, Beograd je bezbedan grad“, poručio je ministar Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić u subotu su bili na prostoru „Beton hale“ i pružali pomoć i podršku svim pripadnicima policije koji su učestvovali u akciji hapšenja huligana.

Podsetimo, Vulin je ranije izjavio za RTS da je u subotu uveče oko 130 prekršilaca, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno posle tuče kod beogradske „Beton“ hale.