Вујовић: Никад већа улагања у еколошке пројекте Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице

Вујовић: Никад већа улагања у еколошке пројекте Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице

21/05/2021 Off By BERB

Држава улаже огромна средства у еколошке пројекте који ће подићи квалитет живота грађана у Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши и Сјеници, поручила је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, након што је обишла радове на санацији депоније Стањевине у Пријепољу и на изградњи трансфер станице у Новој Вароши.

 

 

– Депонија Стањевине, деценијски проблем грађана Пријепоља, затворена је прошле године и њена санација ће бити завршена до половине јуна – објаснила је министарка, додајући да ће по завршетку радова на простору некадашњег сметлишта бити засађени четинари.

– Kада смо затворили Стањевине, а отпад из Пријепоља привремено преусмерили на депонију у Прибој, грађанима смо дали чврсте гаранције да ћемо ове године започети изградњу трансфер станице у Новој Вароши, на коју се дуго чекало. Обећање смо испунили. Градња је започета и трансфер станица ће бити завршена у октобру ове године – рекла је Вујовић.

Министарка је захвалила грађанима на стрпљењу, нагласивши да је изградња трансфер станице први корак у решавању проблема одлагања отпада из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице, а следећи је изградња регионалног система за управљање отпадом, за шта је предуслов управо изградња трансфер станице.

– Зелене инвестиције у овом делу Србије тек следе, јер је у плану изградња пречистача отпадних вода и канализационе мреже. Kада буду завршени пројекти, грађани ће осетити разлику у квалитету животне средине и то је циљ којем смо посвећени – нагласила је Вујовић.

Она је додала да су ове године значајна средства уложена и у пројекте за побољшање квалитета ваздуха, као и да је ресорно министарство издвојило 70 милиона динара за три општине, за решавање проблема отпада на Лиму, постављењем плутајућих брана.

 

 

Министарка Вујовић је раније данас присуствовала у општини Пријепоље састанку председника Србије Александра Вучића са председницима општина Прибој, Пријепоље, Нова Варош и Сјеница.