Виртуелни сајам запошљавања

Виртуелни сајам запошљавања

20/05/2021 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић рекла  је данас на отварању првог виртуелног Сајма запошљавања да је циљ да у Србији постоји још више послодаваца и да се обезбеди квалитетно и одрживо запослење за што већи број лица у нашој земљи.

 

„Данашњи сајам запошљавања представља пример иновативног приступа у реализацији мера активне политике запошљавања, с обзиром да Сајам има карактер отворене манифестације и да пружа могућност и незапосленим лицима који нису на евиденцији Националне службе за запошљавање да узму учешће на овом скупу“, истакла је проф. др Дарија Kисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је компанијама пожелела успех у проналажењу одговарајућих кандидата, а незапосленим лицима да пронађу одговарајућег послодавца и посао.

Проф. др Кисић Тепавчевић је додала да је Национална служба за запошљавање 2. априла ове године расписала јавне позиве и конкурсе за реализацију мера активне политике запошљавања у 2021. години, као и да су у фебруару и марту ове године усвојени Стратегија запошљавања 2021-2026. и пратећи Акциони план за период од 2021 до 2023. године.

Та два значајна документа, како је истакла, дају јасне смернице развоја политике запошљавања у наредном периоду, са јасним циљем повећања стопе запослености, а све засновано на принципу квалитетног, одрживог и достојанственог рада.

Кисић Тепачвевић је захвалила представницима Амбасаде Немачке и Немачке развојне сарадње, програм „Миграције за развој“, као и Националној служби за запошљавање на организовању овог сајма.

Први виртуелни Сајам запошљавања се одржава данас од 10 до 16 часова, а заинтересовани могу да се укључе путем регистрације на www.nsz-sajamzaposljavanja.rs.