Србија и Русија стратешки партнери и искрени пријатељи

Србија и Русија стратешки партнери и искрени пријатељи

14/05/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, у оквиру дводневне радне посете Руској Федерацији, разговарао је данас у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим.

 

 

Министар Вулин, након састанка, истакао је да односи између Србије и Русије никада нису били на вишем нивоу, искренији и садржајнији.

„Захваљујући личном односу између председника Александра Вучића и председника Владимира Путина можемо да кажемо да припадамо оној генерацији Срба која може да каже да је са Русијом радила на најбољи начин, да је чувала интересе Србије и самим тим интересе Русије“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, господин Патрушев који је секретар Савета безбедности Руске Федерације је велики пријатељ Србије, који добро познаје нашу земљу и сва дешавања на Балкану.

„Патрушев је изразио велику спремност да настави да сарађује са Србијом и да све наше структуре безбедности раде заједно око заједничких тема, борбе против организованог криминала, нарко-дилера, тероризма. Све су то ствари које нас обједињују и повезују“, истакао је министар Вулин који је секретару Савета безбедности Русије пренео најтоплије поздраве председника Србије Александра Вучића.

Министар Вулин је рекао да Србија очекује подршку Русије по питању спречавања било каквих промена у мандату Кфора и Унмика, мимо Резолуције 1244.

„Истакао је да се Србија, док је води  Александар Вучић, неће придружити антируској хистерији и неће увести санкције Русији. Србија ће остати војно неутрална земља и то је темељно опредељење наше политике“, рекао је министар Вулин.

Додао је да је имао састанак са великим пријатељем и да са задовољством истиче да ће се сарадња наставити, да ће се наставити са обукама припадника полиције, јер од Руске Федерације може да се научи много, посебно у области сајбер безбедности, где су једна од водећих нација у свету.

„Исто тако ми ћемо својим знањем и искуством моћи да обогатимо представнике Руске Федерације и да борбу против зала модерног човечанства учинимо бољом и ефикаснијом. Србија и Русија нису само стратешки партнери, Србија и Русија су истински пријатељи и претње које долазе и једној и другој земљи учвршћују нас у потреби да се боримо против њих, будемо још организованији и јединственији“, поручио је министар Вулин.

Министар је Патрушеву изразио саучешће за све жртве стравичног напада у Казању и пружио пуну подршку наше земље.

Пожелевши добродошлицу министру Вулину, секретар Савета безбедности Руске Федерације Патрушев истакао је да Русија и Србија нису само стратешки партнери већ да су наши народи повезани вековима везама духовног сродства.

 

 

Патрушев је нагласио да је Русија савезник Србије и да ће и даље бранити интересе Србије на међународним форумима.