Najboljim sportistima uručeni ugovori o stipendiranju

Najboljim sportistima uručeni ugovori o stipendiranju

11/05/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić uručio je danas više od 400 ugovora o stipendiranju vrhunskim sportistima koji su ostvarili značajne međunarodne sportske uspehe i time na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu.

Udovičić je stipendistima čestitao na sportskim rezultatima, istakavši da će im Ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac.

Biti sportski stipendista u zemlji šampiona, čini vas najboljima od najboljih. Ministarstvo će nastaviti da vas podržava i sa vama proslavlja medalje, ali i da sportski pruži ruku i kada imate teške dane, jer samo zajedno činimo tim za ponos i istorijske pobede, tim kojim se cela Srbija ponosi, naglasio je ministar.

On je dodao da su ovi sportisti u vremenima izazova pokazali nesalomiv sportski duh, pridržavali se svih pravila, trenirali u uslovima društvene izolacije, izlazili na terene bez publike, i pored svega toga ostali šampioni i nastavili niz uspeha.

Uvereni smo u to da ćete uvek našu Srbiju predstavljati na najbolji mogući način i da ćete nas još mnogo puta obradovati velikim uspesima, istakao je Udovičić.

U ime stipendista prisutnima su se obratili mladi vaterpolo reprezentativac Đorđe Vučinić, vlasnik evropskog rekorda 2019. godine Petar Milenković i Zorana Arunović, koja nas je mnogo puta do sada obradovala najsjajnijim odličjima.

Oni su podelili svoja bogata sportska iskustva sa novom generacijom stipendista i istakli da je čast i privilegija danas biti sportski stipendista u Srbiji.

Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.