SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: BUČNA RASPRAVA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: BUČNA RASPRAVA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

06/05/2015 Off By
marko65
MARKO ĐURIŠIĆ : ZAKONOM O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU BILO JE PREDVIĐENO DA SE U ROKU OD 6 MESECI DONESU PODZAKONSKA AKTA I U NAREDNIH 12 MESECI USKLADI POSLOVANJE PRAVNIH LICA KOJA POSLUJU PO OVOM ZAKONU. MI DANAS RASPRAVLJAMO O TOME DA SE ROK PRODUŽI, JER NIJE URAĐEN POSAO NA VREME.PRIRODNO JE DA SE ONDA POSTAVI PITANJE ODGOVORNOSTI. A ODGOVORNOST JE REČ KOJU OVA VLADA NE POZNAJE. MINISTAR STEFANOVIĆ JE ZA 17 MESECI NAPISAO 6 PODZAKONSKIH DOKUMENATA
Ranka Čičak

 

POSLANICI Skupštine Srbije pretresli su zajednički izmene i dopune Zakona o privatnom obezbeđenju i Sporazum Srbije i Saveta ministara Republike Albanije o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola i odmah se posvađali.
Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović podsetio je da je Skupština u decembru 2013 prvi put normativno uokvirila privatni sektor bezbednosti. Ministarstvo je posle goga donelo još šest pravilnika, koji unapređuju ovaj Zakon. On računa da će do kraja 2016 godine 32.000 kandidata proći obuku.
Olgica Batić dala je podatak da se u ovom trenutku 200 firmi u Srbiji bavi privatnim obezbeđenjem.
Ali, opozicija je ubeđena da se promene Zakona o privatnom obezbeđenju donose kako bi se produžio rok ostavljen pre dve godine za regulativu pravnih finesa, kojoj je već istekkao rok. Marko Đurišić kaže da je ovaj Zakon prava slika rada Vlade:
– Baš zato što pokazuje kako Vlada ne radi, mi ovaj Zakon nećemo podržati. Zašto zakon usvajamo po hitnom postupku? Zato što neko nije uradio svoj posao, za što je sam sebi bio dao rok. Zakonom o privatnom obezbeđenju bilo je predviđeno da se u roku od 6 meseci donesu podzakonska akta i u narednih 12 meseci uskladi poslovanje pravnih lica koja posluju po ovom zakonu. Mi danas raspravljamo o tome da se rok produži, jer nije urađen posao na vreme.Prirodno je da se onda postavi pitanje odgovornosti. A odgovornost je reč koju ova Vlada ne poznaje. Ministar Stefanović je za 17 meseci napisao 6 podzakonskih dokumenata.
Nastaje gužva, gasi se mikrofon, a predsedavajući opominje Ivana Karića da prekine s dobacivanjem Đurišiću. Karić viče s mesta- opsovao mi je mater…
Đurišić je zaključio:
– Sva vaša nervoza, mislim na poslaničku većinu, govori da smo na pravom putu, da će se promene u Srbiji desiti brzo i da će sva vaša priča kako dobro radite, pasti u vodu.
Zoran Babić ocenjuje da je licemerno što se Đurišić buni protiv hitnog postupka:
– A iste te hitne postupke gospodin Đurišić je uneo u ovaj parlament 2008 godine. Kada Boris Tadić priča o moralu, svim ljudima u Srbiji se diže kosa na glavi. Gde je odgovornost Tadića za obećanih 200.000 radnih mesta, za obećanih 1.000 evra poklona svakom stanovniku, što su kriminalci Šarići i Jerkovići bili predstavljani kao investitori, što za 12 godina nije uspeo da procesuira ubice Ćuruvije, što je više igrao basket, nego što se bavio svojim poslom?
Đurišić je odgovorio kako je u svoje vreme upravo Boris Tadić označio Šarića kao najvećeg prodavca droge.
Aleksandar Martinović je podsetio da je u to vreme upravo novcem Šarića dokapitalizovana Metals banka i preko noći, političkom odlukom Bojana Pajtića pretvorena u Razvojnu banku Vojvodine, kojom je vojvođanska vlast pljačkala novac za sebe:
– Vdim da je sada u modi da se nariče nad sudbinom Saše Jankovića. Ne sme niko da pomene kako je u njegovom stanu neko ubijen, ali zato udarate do mile volje po gospodinu Nebojši Stefanoviću, kao nesposobnom ministru i čoveku koji je navodno prepisao svoj doktorat, što ste izmislili. <


SRBIJA

IMG_20150506_122526PROSLAVLJENA 185 GODIŠNJICA GARDE VOJSKE SRBIJE

GARDA JE MENJALA IMENA – OD GVARDIJE, KNJAŽEVE GARDE, PA KRALJEVE GARDE, PREKO GARDIJSKE BRIGADE VRHOVNOG ŠTABA NOB

 

 

skupština55SKUPŠTINA SRBIJE: ZAKONOM PROTIV SPOROSTI SUDOVA

BORISLAV STEFANOVIĆ PODNEO JE PREDLOG ZAKONA O SLOBODI OD STRAHA, ALI JE I TO ODBIJENO. UZALUD JE UBEĐIVAO

 

55đorđeSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

Ranka Čičak OHLADITI TERMIN ALBANSKI TERORIZAM POSLANIK Šaip Kamberi tražo je danas da se smanje tenzije među narodima

 

 

vucic kolubraVUČIĆ: KOSOVO JE UVEK TEMA SA EU

“NEMAČKA IMA PRIMEDBE NA POSTIZANJE DOGOVORA SA PRIŠTINOM OKO ENERGETIKE A MI TU IMAMO SVOJE USLOVE NA KOJIMA