Међународни дан ватрогасаца

Међународни дан ватрогасаца

04/05/2021 Off By BERB

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић честитао је ватрогасцима-спасиоцима Међународни дан ватрогасаца и захвалио се на доприносу који пружају у заштити живота и имовине својих грађана широм Републике Србије.   

 

„Захваљујем се свим ватрогасцима-спасиоцима на пожртвованости и несебичном залагању које пружају током целе године, не штедећи себе и стављајући туђе животе испред својих. Поносан сам на све ватрогасце-спасиоце који својом храброшћу, професионалним и одговорним понашањем, у овом послу који је тежак и пун изазова, чине све како би заштитили наше суграђане.

Храбри ватрогасци-спасиоци су током 2020. године интервенисали на 27.333 ванредна догађаја и спасили 1.344 живота, a од почетка 2021. године интервенисали су на 9.941 ванредном догађају и спасили 358 људских живота“, нагласио је Чаушић.

 

 

“Поручујем свим ватрогасцима-спасиоцима у Србији  да Сектор за ванредне ситуације и Министарство унутрашњих послова настављају да раде на подизању капацитета ватрогасно-спасилачких јединица, кроз набавку нових ватрогасних возила, као и кроз адаптацију, чак 29 постојећих ватрогасних станица, а циљ је да се ове године изгради и једна нова ватрогасно-спасилачка станица. Такође, ове године настављамо са подмлађивањем састава ватрогасно-спасилачких јединица запошљавањем нових 300 ватрогасаца-спасилаца и настављамо са континуираним улагањима у опрему и обуке за наше ватрогасце”, поручио је Чаушић.