Stefanović na Vaskrs sa pripadnicima 126. brigade VOJIN na Murtenici

Stefanović na Vaskrs sa pripadnicima 126. brigade VOJIN na Murtenici

02/05/2021 Off By BERB
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 126. brigade VOJIN  na planini Murtenica. 
Čestitajući u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, ministar Stefanović zahvalio se pripadnicima herojske 126. brigade VOJIN na stručnosti, obučenosti i trudu koji ulažu u održavanje visokog nivoa borbene gotovosti svoje jedinice.

– Danas sam ovde, u poseti 126. herojskoj brigadi za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, imao prilike da vidim ljude koji nikada ne napuštaju ovaj položaj. Ovo su ljudi koji 24 sata svakoga dana u godini posmatraju naše nebo i pružaju nam podatke uz koje štitimo našu Srbiju – rekao je ministar odbrane.

On je podsetio da je 126. brigada VOJIN herojstvo pokazala u najtežim trenucima za našu zemlju i istakao da će se sistem odbrane zahvaliti njenim pripadnicima nabavkama novih radara i zanavljanjem stručnog kadra, kako bi i u narednim godinama pružili svoj maksimum da bi Srbija bila sigurna.

– Hoću da se zahvalim i generalu Žarkoviću, i komandantu brigade i svim ljudima koji rade baš ovde, na tački iznad Zlatibora i, naravno, u svim drugim delovima Srbije, zato što za njih ne postoje ni praznici ni noć, ni dan, ni odmor, već su zaista, u svakom trenutku, posvećeni odbrani naše zemlje, posvećeni zaštiti našeg neba i posvećeni borbi da naša vojska zaista bude jedna od najboljih – istakao je Stefanović.

O stanju i zadacima 126. brigade VOJIN ministru je referisao komandant pukovnik Aleksandar Dučić, dok je, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića obišao i radarske položaje, gde su mu pripadnici 126. brigade VOJIN predstavili segmente svojih svakodnevnih zadataka.

– Želim da iskoristim ovu priliku i da u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane čestitam građanima koji obeležavaju Vaskrs, ovaj veliki praznik i nadam se da će zajedno sa svojim porodicama moći da ga provedu u miru – rekao je Stefanović.

Na kraju posete, komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Dučić, u znak zahvalnosti, uručio je ministru Stefanoviću maketu radara TP-70.