Biciklistička trka dokaz uspešne sportske saradnje sa RS

Biciklistička trka dokaz uspešne sportske saradnje sa RS

22/04/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: mos.gov.rs

 

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da je međunarodna biciklistička trka Beograd–Banjaluka startovala danas sa Trga Republike u Beogradu, a 175 učesnika iz 35 zemalja sveta proći će kroz cilj u Banjaluci 25. aprila, nakon prođene četiri etape.

 

Beograd, 22. aprila 2021.- Medjunarodna biciklisticka trka Beograd – Banjaluka startovala je danas sa Trga Republike.Nakon svecanog otvaranja 15. trke, koja spaja dva bratska grada Beograd i Banjaluku, u podne je startovala i prva etapa, kada je krenuo karavan od 25 ekipa iz 35 zemalja. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je tradicija trke duga 15 godina i predstavlja još jedan dokaz odličnih odnosa Srbije i Republike Srpske.

Veliki broj učesnika iz inostranstva svake godine potvrđuje da smo zajedno uspešni organizatori međunarodnih sportskih takmičenja, ocenio je Udovičić i dodao da je biciklistički karavan, koji je danas krenuo iz Beograda put Banjaluke, najbolji primer sporta koji ujedinjuje i otvara puteve saradnje u regionu.

On je ukazao na to da biciklizam na najbolji način promoviše zdrav stil života i turistički potencijal našeg regiona, pri čemu je izrazio uverenje da će svi učesnici tokom vožnje, pored sportskog iskustva, uživati i u lepotama regiona, što će doprineti da se ponovo ovde vrate.

Iz tog razloga, značaj ove trke je višestruk i uveren sam da će i ove godine ovo biti jedan od najuspešnijih sportskih događaja, zaključio je Udovičić.