Унапређење сарадње са Русијом у области ванредних ситуација

Унапређење сарадње са Русијом у области ванредних ситуација

22/04/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком и делегацијом  Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације о унапређењу сарадње две земље у области унутрашњих послова, цивилне заштите и ванредних ситуација. 

 

 

Министар Вулин захвалио се Руској Федерацији на подршци и принципијелном ставу по питању суверенитета и интегритета Републике Србије и истакао да су братски односи два народа додатно учвршћени захваљујући добрим личним односима двојице лидера, Александра Вучића и Владимира Владимировича Путина.

На састанку је посебан акценат стављен на јачање сарадње у области ванредних ситуација и истакнуто је да је значајан допринос на пољу спречавања катастрофа од елементарних непогода дао Српско-руски хуманитарни центар у Нишу.

Министар Вулин је истакао значај постојања овог центра у подизању нивоа обучености ватрогасно-спасилачких јединица и нагласио важност заједничких обука и размене искустава.

Он је додао да је Српско-руски хуманитарни центар дао значајан допринос нашој земљи у току ванредног стања за време пандемије корона вируса и да то српски народ и те како цени и поштује.

Амбасадор Боцан-Харченко и министар Вулин оценили су да је сарадња у области ванредних ситуација у савременом свету нужност, због чега је неопходно удруженим снагама приступити том проблему, како би се смањиле последице и сачували људски животи и њихова имовина.