Ухапшена организована криминална група због кријумчарења дувана

Ухапшена организована криминална група због кријумчарења дувана

21/04/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, у сарадњи са полицијским службеницима ПУ за град Београд, ПУ Ваљево и Пореском полицијом, по налогу Тужилаштва за организовани криминал у Београду, запленили су око пет тона резаног дувана и дувана у листу и ухапсили пет особа, осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе оштетили буџет Републике Србије за око 69 милиона динара.

 

Због постојања основа сумње да су учинили кривична дела удруживање  ради вршења кривичних дела и недозвољен промет  акцизних производа ухапшени су Г.Ц. (1975), осумњичен да је организатор ове криминалне групе, као и њене чланове И.М. (1975), М.М. (1973), А.С. (1991) и Б.Л. (1991).

Они се терете да су од септембра прошле године до тренутка хапшења неовлашћено организовали набавку и прераду резаног дувана ради стављања у промет купцима на територији Републике Србије, без плаћања акцизе и припадајућег пореза.

Полиција је, поред заплењеног дувана, у Мислођину код Обреновца пронашла производни погон за резање дувана, као и 9.600 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.