Уручена хуманитарна новчана давања породицама са децом у Бољевцу

Уручена хуманитарна новчана давања породицама са децом у Бољевцу

19/04/2021 Off By BERB

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је Бољевац, где је у организацији УНИЦЕФ-а учествовала у додели хуманитарних новчаних давања породицама са децом, којима су услед ситуације изазване пандемијом Ковид-а 19 смањена новчана примања.

 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић истакла је да је један од приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална  питања брига о свим грађанима, а посебно о онима којима је помоћ најпотребнија, нарочито у условима пандемије која је утицала на цео свет.

„Деца су наше највеће благо и будућност наше земље. Зато желимо да им пружимо безбрижно детињство, бољи квалитет живота и здраво одрастање. Урадили смо и радимо и даље и на изменама закона како бисмо омогућили још већу помоћ најосетљивијим категоријама нашег становништва“, истакла је министарка Кисић Тепавчевић и у име Министарства захвалила УНИЦЕФ-у и USAID-u и на подршци у реализацији ове додатне помоћи.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Републици Србији  Ентони Годфри истакао је да се нада да ће пружена помоћ, у виду дебитних картица са утврђеним износом новчаних средстава, помоћи свакој породици и да верује да ће на тај начин успети да преброде овај тежак период.

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Kостадинова навела је да су новчана давања породицама са децом изузетно важан вид подршке за најугроженије у кризним временима.

Председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић истакао је да је Црвени крст Србије, од почетка епидемије Ковид-19, изузетно активан у локалним заједницама пружајући помоћ онима којима је најпотребнија чиме се ублажавају ефекти пандемије на социјално-економски статус деце и њихових породица.

Министарка Кисић Тепавчевић је приликом посете Општини Бољевац разговарала и са директорком Центра за социјални рад Иваном Рајковић и председником општине Небојшом Марјановићем о најадекватнијим начинима за унапређење рада центра, и пружања квалитетнијих услуга.