Велики одзив запослених у туристичком сектору за вакцинацију

Велики одзив запослених у туристичком сектору за вакцинацију

17/04/2021 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изразила је задовољство због великог одзива запослених у угоститељско-туристичком сектору за имунизацију на Ковид-19, оценивши да ће на овај начин бити значајно појачана безбедност грађана уочи предстојеће туристичке сезоне, али и подигнуто поверење у тај сектор.

 

Министарка је подсетила да је на иницијативу Министарства трговине, туризма и телекомуникација, запосленима у угоститељско-туристичком сектору омогућена приоритетна вакцинација приликом пријаве путем портала Е-управе.

„Према подацима ХОРЕС-а одзив запослених у хотелијерству је изванредан и до сада је више од 90 одсто који су изразили интересовање за имунизацију  вакцинисано, а очекује се да до краја априла више од 50 одсто свих запослених у угоститељству буде вакцинисано против коронавируса. Овакав тренд значајно ће допринети побољшању епидемиолошке ситуације, заштити здравља запослених и гостију и даљем ублажавању епидемиолошких мера и економском опоравку, али и подизању имиџа нашег туристичког сектора на међународној сцени“, поручила је Матић.

 

Фото: Танјуг