Велики простор за унапређење економских односа Србије и Ирана

Велики простор за унапређење економских односа Србије и Ирана

17/04/2021 Off By BERB

Министар спољних послова Србије Никола Селековић започео је званичну посету Ирану сусретом са замеником министра индустрије, рударства и трговине и председником иранске Организације за промоцију трговине Хамидом Задбумом, са којим је разговарао о могућностима интензивирања економских односа наших двеју држава.

 

 

Министар Селаковић је констатовао да је Иран традиционални партнер Србије и пријатељска земља, и да је у обостраном интересу да добри политички односи буду искоришћени за унапређење економске сарадње.

Србија је, како је додао, заинтересована за понуду иранских партнера да се разговара о споразуму о слободној трговини између наше две државе.

Саговорници су оценили да су области у којима је могуће унапредити сарадњу бројне, попут фармацеутске индустрије, прехрамбене индустрије и пољопривреде, аутомобилске индустрије, ИТ сектора, индустрије намештаја, текстилне и машинске индустрије…

Селаковић ће првог дана посете Техерану разговарати и са иранским колегом, министром иностраних послова Мохамедом Џавадом Зарифом, а наредног дана са председником Ирана Хасаном Роханијем, председником парламента Мохамедом Багером Галибафом и министром пољопривреде Каземом Хавазијем.